logo_nbt

Tips for selgere

La oss se det i øynene, - vi er alle like... Skal vi selge noe, vil vi ha max pris! Skal vi kjøpe, vil vi betale minst mulig. Slik vil det alltid være og denne balansen mellom partene er med på å bestemme hva en båt til syvende og sist er verd i kroner og øre.

Det burde være en selvfølge, - men utrolig nok slurver folk som skal selge båten sin med utvendig og innvendig renhold. En grundig utvendig vask og polering gir en kjøper et positivt førsteinntrykk, som inspirerer ham til å gå ombord. Ikke glem vinduer og frontrute, fendere og fenderlist, kalesje og teakdetaljer. Rydd og rengjør cockpiten, slik at den fremstår oversiktlig og romslig, og bruk tid på skrubb av dørken. Støvsug hele båten innvendig før du går på med vaskefilla. Det samler seg utrolig mye rusk og rask gjennom sesongen, og dette får du ikke opp uten støvsuger. Ikke glem innvendig i benker, skuffer, skap og under dørkplater. Toilettet skal helst se ut som om det aldri har vært i bruk. ”Jiff” eller ”Hugo” er glimrende hjelpere. Tøm og skyll gjennom septiktanken flere ganger, og benytt gjerne litt Zalo de to siste skyllingene. Dette renser godt, og du unngår dårlig luft i båten.

Bruk tid på motor og motorrom! Ingenting skremmer en kjøper mer enn å åpne motorluka, for å bli møtt av en motor med rust og oljesøl og med en skvalpende blanding av diesel / olje / vann i bunnen. Rengjør motor og motorrom grundig med fettløsende middel, benytt gjerne litt varmebestandig lakk på korroderte detaljer, og tørk opp evt. bunnvann . Her skal det være rent og knusktørt når du viser det fram.

Ta ut personlige effekter før visning, som du ikke har tenkt å selge, men ikke demonter detaljer som etterlater seg stygge skruehull i paneler og vegger. Sørg allikevel for at båten fremstår lun og koselig. Benytt gjerne en hundrelapp eller to på et par rimelige puter, en maritim duk til salongbordet, et pledd kanskje, og et par små lysestaker. Ikea f.eks. har alt du behøver, og det skal nesten ingenting til for å endre båten fra kjedelig og upersonlig, til lun og innbydende.

Sørg for at ting virker! En fornuftig båtkjøper vil funksjonsprøve kokeapparatet, kjøleskapet, lensepumper, vinduspussermotorer, - ja kort sagt alt som har en teknisk funksjon ombord. Er det noe du vet ikke virker som det skal, så lag en liste over dette og presenter den for kjøperen før han finner ut av det selv. Dette styrker hans tillit til deg og din ærlighet. Sørg for å ha orden på all ”spaghettien”! Finnes det løse ledninger og kabler noe sted, så fest dem eller bunt dem med strips slik at det ser ryddig ut.

Ved å følge disse enkle rådene vil du øke omsettningshastigheten og antagelig tjene diverse tusenlapper! Tro det eller ei, - men vi har besiktiget 1000-vis av bruktbåter gjennom årene, og brorparten av de som har hatt noen år på baken, har vært preget av slurv på flere av disse punktene.

Norsk Båt-Taksering hjelper deg gjerne med råd og vink for å presentere båten på best mulig måte. Foruten taksering bistår vi deg med fotografering, utarbeidelse av annonser og salgsmatriell, registrering på internett, etc. Ring eller send oss en mail!

Kontakt oss

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 907 45 007
Besøksadresse: Norittveien 10, 1555 SON

Vi kan bistå med

  • Pre-kjøpsvurderinger
  • Verdivurderinger
  • Skadevurderinger 
  • Låne- og forsikringstakster 
  • Tapsvurderinger 
  • Tilstandsrapporter 
  • Kontrakter 
  • Kontroll av eiendomsrett 
  • Konflikthåndtering 
  • Rådgiving ved innkjøp

Besøksadresse: Norittveien 10, 1555 SON | E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. | Telefon: 907 45 007
Kopirett © 2015 Norsk Båt-Taksering. Alle rettigheter reservert. Nettsidene er utviklet og driftet av Procano AS (www.procano.com)